Watersportkampen in belgië
Onder de impauls van de 2 watersportfederaties VYF en VVW is er voor de zomervakantie 2012 een uitgebreide brochure uitgebracht met alle watersportkampen in België (zowel aan de kust als in het binnenland).
Een mooi voerzicht van alle mogelijk watersportkampen bij de verschillende zeilclubs en windsurfclubs.
Een mooi initiatief ter promotie van de watersport-mogelijkheden van ons land! Een ideale eerste kennismaking om daarna een buitenlands surfcamp te gaan volgen bijvoorbeeld.
Geschreven door herman op 27 Feb - Informatie
Surfkamp Spanje
Wanneer je op zoek bent naar een surfcamp heb je 2 grote mogelijkheden: Zuid-Frankrijk of Spanje.
Een surfcamp in Spanje heeft het voordeel van goedkopere prijzen en een relaxter nachtleven, waar Frankrijk bekend staat voor zijn grote massa campings en bijhorende feestjes met vooral buitenlandse jongeren.
1 van de meest populaire surfbestemmingen in Spanje is Zarautz. Een Spaanse kuststad waar veel Spanjaarden zelf naartoe komen en zorgt voor een leuke mix van surfcampers en Spaanse toeristen.
Natuurlijk zijn er nog verschillende mogelijkheden rond San Sebastian en de andere Noord-spaanse kuststeden. Aan de andere kant van Spanje heb je de gekende costa’s, maar hier ga je weinig surfcamps vinden en zijn het meer party-trips naar Salou en andere partry-till-you-drop bestemmingen. De ideale bestemming voor een last minute Spanje vakantie.
Geschreven door herman op 26 Feb - Informatie
Windsurfkampen in de Nekker Mechelen
leren windsurfen kan je zowel aan de Belgische kust als in het binnenland doen.
Zo kan je in de zomermaanden steeds terecht voor een surfkamp bij ZSC Broechem op 10km van Antwerpen of je kan bijvoorbeeld terecht in het Provinciaal domein De Nekker in Mechelen.
De mobiele surfschool van SKP (Surf & Kite promotion) slaat namelijk in de zomermaanden zijn vaste basis op aan de Nekker. Hier worden wekelijks zomerkampen windsurfen gegeven van maandag tot en met vrijdag.
De hoofdactiviteit van het sportkamp is windsurfen. Men kan les volgen op initiatieniveau (basis) of gevorderd niveau (evolutie 1). Het lesprincipe is gebaseerd op het Internationaal surfpaspoort van BLOSO, VVW en VYF welk de cursisten na afloop van de stage mee naar huis krijgen. Theorieles:
Tijdens deze les zullen thema’s behandeld worden die nodig zijn voor het behalen van het diploma. Een greep uit de thema’s: windkracht –en windrichting, materiaalkennis –en zorg, windroos,…
Alternatieve activiteiten bij windstilte:
Beachvolley, skate, waterspelen, …
Vanaf woensdag 18 april tot eind september kan je daarnaast ook naar de wekelijske windsurfavonden komen op woensdagavond van 18 tot 20u. Een ideale manier om snel beter te leren widnsurfen, zodat je aansluitend 1 van de SKP Advanced Windsurf Sessions in Zeeland mee kan doen.
Geschreven door herman op 04 Feb - Informatie